Как се излекувах от главоболие

Петранка Милковска от Трявна: Счукват се 4 големи глави кромид лук и се смесват  с 1 супена лъжица каменна сол и 100 мл зехтин.

С така получената смес се налагат вечер, непосредствено преди лягане, челото и слепоочията. Лечението е продължително. 
Ганка Данева от Хасково: Една шепа цветове от невен се накисват в оцет или вино. Престояват 1 час и след това се слагат върху мястото на болката. 


Рая Гарджева от Сливен: В 1 л вряла вода се слагат 2 супени лъжици бял равнец. Сместа престоява така 60 минути. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди хранене и четвърт чаша преди лягане. 


Лиляна Илиева от Брягово: 1 кафяна лъжичка листа от розмарин се заливат с 400 мл вряла вода. Оставя се да кисне 2 часа. Пие се по 1 чаена чаша 2 пъти дневно преди ядене. 
Мина Дичева от София: 2 супени лъжици изсушени листа и реси от ракита (червена върба) се запарват в 500 мл вода и се варят 5 минути. След като изстине, отварата се прецежда и се пие по 1 кафяна чаша преди ядене по 3 пъти на ден. 


Дарина Будакова от Пловдив: В 1 чаена чаша вода се слага 1 супена лъжица ранилист. Вари се 5 минути на тих огън. Прецежда се и се правят компреси на слепоочията. 


Пенка Георгиева от Девня: 1 чаена лъжица сол се смесва със 150 мл студена вода и се изпива. 

* Поставете на челото си лапа, приготвена от канела на прах и малко оцет. За по-голяма ефективност се препоръчва към нея да се прибави и малко прах от сандалово дърво. 
Стъпалата на краката пък се налагат със смес, приготвена от 1 супена лъжица бренди и 1 кафяна лъжица горчица, която се подменя на 2 часа. 

* Смесват се равни количества мента, риган и теснолистна върбовка. 1 супена лъжица от билковата смес се залива с 500 мл вряла вода. Съдът, в който сме направили настойката, се увива добре и се оставя да престои 30 минути. Прецежда се и при главоболие се пие по 1 чаена чаша от запарката. 

* 15 г листа от маточина се заливат с 1 чаена чаша вряла вода. Съдът се увива и се оставя да престои 30 минути. Отварата се прецежда и от нея се пие по 5-6 пъти дневно по 1-2 супени лъжици. 
Освен при главоболие, тази рецептата помага и при сърцебиене, подуване на корема, болки в бъбреците, шум в ушите, анемия, болезнен менструален цикъл. 
Категория: 

Add new comment