Как да не си провалим плажа

Предстои ви почивка на море-чудесно,но нека да направим почивката безопасна ,като спазвате няколко прости правила!

-Слънцепредпазните лосиони или кремове са задължителни!Съобразете се с цвета на кожата си-колкото е по-светла тя,толкова по-висок UV фактор ви е необходим.Не забравяйте,че според най-новите изисквания,защитата трябва да бъде комбинирана с UVA и UVB филтри(това трябва да е изписано на опаковката).

-Вземете си шапка ,или поне лек шал за защита на главата

-Пийте много течности на плажа,защото организма бързо се обезводнява от силното слънце.Да уточним-течности не означава само ледени коктейли и бира ,,на корем",а вода ,студен чай и прясно изцедени сокове!Чистия алкохол го пропуснете,оставете го за вечерта.А ако сте под 20 години изобщо го забравете!

-Не пийте прекалено ледени напитки,защото контраста с прегрятото ви тяло също може да доведе до стомашни разстройства.

-Храната-нека да бъде лека и ефирна като морския бриз !Каймата ,кренвиршите ,майонезата и сметаната се развалят толкова лесно,че е по-добре да не ги консумирате на плажа,защото може да не видите плаж до края на почивката.Не се изкушавайте и от мидите,защото често довеждат до тежки стомашни проблеми,ако са от замърсени източници или са стари.

-Консумирайте плодове и зеленчуци на воля.Те ще ви заредят с енергия ,витамини и добро настроение.

-Забавлявайте се,наслаждавайте се на морето и слънцето и оставете пържените,тежки и мазни храни за зимата(за щастие тя е тоолкова далече..)

-Задължително си съберете прекрасни летни преживявания и мидички,които да ви напомнят за тях!

 

Етикети: 
Категория: 

Add new comment